Det planerade utebadet i Riddarfjärden stoppas. Foto: OOPEAA/Nordic Urban

Utebadet i Riddarfjärden stoppas för gott

Uppdaterad
Publicerad

Det planerade utebadet i Riddarfjärden i centrala Stockholm blir inte av. Efter ett beslut i Mark- och miljööverdomstolens står det nu klart att badet stoppas, vilket tidningen Mitt i var först med att berätta.

Planerna på utebadet i Riddarfjärden presenterades för två och ett halvt år sedan av den dåvarande grönblåa majoriteten i Stockholms stadshus. Tanken var ett badhus med både kall- och varmvattenbassänger som skulle vara öppet året runt. Planen var också att badet skulle flyttas till Stora Essingen efter tio år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så lät det 2020 – hör om politikernas planer på badanläggningen. Foto: OOPEAA

Men badet överklagades av bland andra Statens fastighetsverk och Trafikverket, och mark-och miljödomstolen stoppade planerna på badhuset med argumentet att det inte går att säkerställa att platsen skulle gå att återställa efter en tioårsperiod.

Staden överklagade beslutet till Mark- och miljööverdomstolen som nu beslutat att inte bevilja prövningstillstånd och därmed står beslutet att stoppa badet fast.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.