Foto: SVT

Utredningen om stulna urnan återupptas efter tips till polisen

Uppdaterad
Publicerad
Igår rapporterade SVT Nyheter Stockholm om en urna som stulits från en grav på skogskyrkogården, polisanmälan hade lagts ner på grund av svårigheten att lösa fallet. Men nu återupptas anmälan då två tips kommit in.

Stockholm direkt var först med att rapportera om att utredningen om urnan återupptas.

Polisen har efter att media skrivit om händelsen fått in två tips om iakttagelser kring brottet och man kommer nu att undersöka tipsen.

Fick in tips

– Stockholm direkt skrev om ärendet och om vilka tider brottet kunde ha ägt rum och jag hade då sagt att de skulle skriva att folk kunde ringa in till oss om de hade några tips att komma med, och då kom det in ett sådant tips, säger Paul Beijnes, förundersökningsledare och polisinspektör i Stockholm syd.

Båda tipsen handlar om iakttagelser på gravplatsen mellan den 20 juli klockan 17 och 24 juli klockan 14.

– Jag tittar på det just nu och försöker ta ställning till vad det här konkret kommer innebära, men det vet jag inte riktigt än.

”Svårlöst ärende”

Har man sett något kan man lämna in sitt tips på 114 14.

– Det är ett svårlöst ärende och det var därför det lades ner från början. Man behöver nästan ett vittne som har sett något konkret för att ska kunna göras något. Men nu tittar vi på ärendet lite bredare men det är sekretess på det och därför kan jag inte gå in på vad och hur, säger Paul Beijnes.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer