Vänsterpartiet lägger en skrivelse tillsammans med M, L och KD för att rädda verksamheten vid Remeokliniken. Foto: Remeo och SVT

V går samman med borgerliga för att rädda rehabklinik

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet går ihop med de borgerliga partierna för att rädda den privata rehabkliniken Remeo, skriver DN. Remeo, som tar emot intensivvårdspatienter som behöver rehabilitering, riskerar konkurs då de får allt färre patienter från Karolinska universitetssjukhuset.

Vänsterpartiet, som är stödparti till den styrande koalitionen bestående av S, C och MP, har nu ”krokat arm” med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna, enligt Jonas Lindberg (V).

– Nu är det skarpt läge. Vi kan inte svika de här patienterna, säger Jonas Lindberg, sjukvårdspolitiskt talesperson för Vänsterpartiet, till Dagens Nyheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Pengarna tar slut, vi kommer att försvinna inom några veckor” säger grundaren till kliniken, Kajsa Giesecke. Foto: TT och Johanna Talamo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.