Vänsterpartiet vill satsa på en kraftig ökning av byggandet av hyresrätter i Stockholm. Foto: Hasse Holmberg /TT

V-skuggbudget: Vill bygga 2000 billiga hyresrätter i allmännyttan om året

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet har släpp sin oppositionsbudget för 2022. Framförallt görs satsningar på förskolan. De vill också bygga fler hyresrätter och ge mer pengar till äldreomsorgen.

– Personalen i välfärden har fått gå på knäna under åren av blågrönt styre och inte ens i deras senaste budget satsar de tillräckligt för att kompensera för alla besparingar, skriver Torun Boucher (V) vik. oppositionsborgarråd i ett pressmeddelande.

Satsningar i 2022 års V-budget

I Vänsterpartiets skuggbudget får förskolan 165 miljoner mer än vad majoriteten lägger i sin. Även äldreomsorgen får ett tillskott på 164 miljoner kronor mer.

Oppositionspartiet vill också att det byggs 2000 hyresrätter i allmännyttiga bostadsbolag årligen. Det är 1400 fler än vad majoriteten presenterade i sin budget.

Vänsterpartiet anser också att gratis simskolan för barn ska återinföras.

Nedan hör ni om majoritetens budgetförslag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under onsdagen presenterade majoriteten i Stockholms stad sitt budgetförslag för år 2022. Från vänster; Karin Ernlund (C), Daniel Helldén (MP), Anna König Jerlmyr (M) och Erik Slottner (KD). Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer