Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Vad tycker du om SL:s nya regler för registrering av reskassan?

Uppdaterad
Publicerad

Som ett sätt att stävja plankandet i kollektivtrafiken i Stockholm inför SL från och med onsdagen krav på att man ska ha blippat sitt kort med reskassa, trots att detta inte går att göra inne i bussarna.. Registrerar man inte sin resa riskerar man böter för plankning. Kritiken har inte låtit vänta på sig. Resenärer menar att det är svårt att blippa sitt kort på många håll i länet och många äldre saknar smart telefon. SL däremot hävdar att de måste ta till någon form att åtgärd då de blöder pengar. Vad tycker du SL borde göra? Skriv i chatten nedan.

Nya direktiv kring reskassan

Pinnat inlägg

SL har tappat miljarder i biljettintäkter hittills i år. Nu börjar man med krav på att SL-kort med reskassa ska ha registrerats innan man går på. Skriv gärna om vad ni tycker om åtgärden. Är den nödvändig eller kan man göra på annat sätt?

Tack för alla era åsikter i frågan. Nu stänger vi den här chatten för i kväll.

Anneli • Många äldra resenärer har inte smartphones och en del har fyllt på reskassa som de nu inte kan använda. Detta är helt oacceptabelt. Jag hoppas att detta leder till en helt ny plankargrupp - plankande pensionärer, och inte till ökad isolering och missade besök på vårdcentralen för att de inte kan ta sig dit utan att riskera höga böter.

Madjid • Skaffa en blippmaskin på bakre delen av bussen så man kan blippa. Tänker inte springa till korvkiosken innan och klippa varje gång jag tar bussen. Skamligt av SL!.

Me • Utsugare.

Anders • Under pandemin borde SL som aktör verka för minskad smittspridning i länet genom extra resurser/bussar för att garantera avstånd för resenärerna. Inte gnälla och skylla på hederliga resenärer.

mrplot • Det är dags för skattefinansierad kollektivtrafik.

Barbro Mehlin • Det är upp till SL att ordna så att även kontant kort kan blippas!

Rosie • Min son 42 år har en I-phone 5 där man inte kan ladda ner appen, vad händer då, har laddat som tidigare pengar på sitt kort. Vad händer nu får han böter då?

Anders • SL har haft ett halvår på sig att lösa detta. Åter igen är det en kundfientlig lösning de kommer med. Trött

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör på SL, berättar om de återinförda biljettkontrollerna. Foto: TT/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer