Flera gravstenar som anmälts som skändade i slutet av januari vräktes i själva verket omkull redan i december. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Välta gravstenar var missförstånd

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har gravar på Norra begravningsplatsen välts vid tre tillfällen – trodde man. Men nu visar det sig att det senaste tillfället i januari egentligen handlade om att tidigare välta gravstenar legat kvar på marken, det skriver Mitti.

Skändade gravar i Solna har väckt starka känslor. Polisen lägger dock ner den senaste anmälan då det visat sig att det inte handlat om en ny händelse. Svenska kyrkan i Solna beklagar missförståndet på sin hemsida och skriver:

”Det är naturligtvis olyckligt att det har skett ett missförstånd och att många i onödan har blivit upprörda eller rädda. Personligen kan jag ändå tycka att det var mycket skönt att höra att det faktiskt inte hade hänt något så allvarligt ännu en gång.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.