Gunilla Roxby Cromvall (V), gruppledare Foto: SVT

Vänsterpartiet: ”Det är en tragedi”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting är oroade över framtiden med det nya styret. Gunilla Roxby Cromvall (V), gruppledare, menar att privatiseringarna kommer att fortsätta och hon tror även att priset på SL-kortet kommer att höjas ytterligare. Hon reagerar starkt på det nya styret

– Det är en tragedi, säger Gunilla Roxby Cromvall.

Vänsterpartiet hamnar i opposition och det var väntat, enligt dem själva. Men att nya styret kommer att bestå av Alliansen och Miljöpartiet är de förvånade över. Enligt Vänsterpartiets gruppledare, Gunilla Roxby Cromvall , ville de hellre se en majoritet med Socialdemokraterna än en mitt-koalition.

– Det är det som väljarna vill. Det är många som har stödröstat på Miljöpartiet från den röda sidan så det måste vara en tragedi för dem. Väljarna har inte valt höger, de har valt mitten, säger Gunilla Roxby Cromvall.

Oro för SL-priserna

Nya styret i landstinget har ännu inte presenterat det politiska innehållet, därför kvarstår en del frågetecken, men eftersom Miljöpartiet tidigare har höjt SL-kortet är det en av frågorna Vänsterpartiet oroar sig över.

– Vad är det som kommer? Jag är orolig för den aggressiva privatiseringspolitik som har ägt rum  i Stockholms läns landsting som fortsätter nu, med utförsäljningar av Danderyds sjukhus och SL-taxan, det är jag orolig för, säger Gunilla Roxby Cronvall.

SD: ”Svek mot Alliansens väljare”

Även Sverigedemokraterna är kritiska till den nya alliansen.

– Det är ett svek mot Alliansens väljare att att ingå i en majoritet med Miljöpartiet, säger Per Carlberg (SD), vice gruppledare.

Socialdemokraternas gruppledare, Erika Ullberg, har avböjt att kommentera i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.