Nellie försökte skydda sin matte mot vargen. Foto: Annelie Palm

Vargen dödade hennes hund 

Publicerad

Det var vid åttatiden på onsdagsmorgonen som Annelie Palm och hennes två cockerspaniels Nellie och Sixten blev attackerade av en varg hemma i Kårsta. Vargen tog tiken Nellie i nackskinnet och drog in henne i skogen. 

- Hela familjen är svårt chockad. Vi går här varje dag med hundarna och det ligger en skola bara hundra meter bort vars barn brukar leka i skogen, berättar Annelie Palm. 

Det var vid åttatiden på morgonen när Annelie Palm tog sin vanliga morgonpromenad med sina två amerikanska cockerspaniels utanför sitt hem som det hände. Nellie och Sixten var lösa och plötsligt hörde Annelie Palm hur det prasslade till bakom ryggen.

Över en meter hög

En varg som var över en meter hög for plötsligt fram och förbi henne i full fart. När hon skrek till reagerade Nellie som var äldst av hundarna med att skälla för att försöka försvara sin matte. Det var då vargen tog tag i nackskinnet på tiken och släpade iväg henne in i skogen.

LÄS MER: Hund dödad av varg i Kårsta

- Det var läskigt, säger Annelie Palm som tror att hon själv inte hade haft en chans om hundarna hade varit kopplade och vargen attackerat henne istället.

Hittades i bitar

När vargen försvann med Nellie i skogen ringde Annelie Palm till polisen för att få hjälp. Polisen kom och även två viltvårdare som tog upp jakten på vargen och tiken. Efter ett långt sökande hittade viltvårdarna till slut Nellie i bitar i skogen, berättar Annelie Palm. 

- De tog hand om det lilla som var kvar av henne, säger Annelie Palm som blev avrådd att själv titta på sin hund.

Glad över skyddsjakt

Nellie är den tredje hunden som dödats av en varg på kort tid i närheten av Norrtälje och efter att den oskygga vargen även närmat sig ett tre år gammalt barn startade Länsstyrelsen under onsdagseftermiddagen skyddsjakt på vargen och nu hoppas Annelie Palm att den blir skjuten.

LÄS MER: Länsstyrelsen – det blir skyddsjakt på varg

- Jag är part i saken, men jag är glad för att de drar igång skyddsjakten. Det här är tätbebyggt område. Det är vår bakgård. Många går med sina hundar här i skogen och barnen brukar leka här, men nu är det ingen som vågar promenera eller låta sina barn leka i området, säger hon. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vargarna i Stockholms län

Mer i ämnet