• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Häng med på vikingautställningen på Historiska museet. Få reda på vilka föremål från tidsepoken som antikvarien Gunnar Andersson grävt fram. Foto: Sandra Johnsson/SVT

Världens största vikingautställning öppnar i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Vikingamuseet på Djurgården får stor konkurrens när det statliga Historiska museet nu öppnar världens största utställning för vikingatiden. Här finns 2 500 originalföremål, som det berömda Tors hammare-smycket.

Den som är ansvarig för urvalet av det som visas upp, Gunnar Andersson, har själv grävt fram flera föremål från vikingatiden. I videon visar han upp några av dem.

”Vikingaliv” på Djurgården får konkurrens

Katherine Hauptman, museichef på statliga Historiska museet, ser inga problem med att man väljer att gör en storsatsning som konkurrerar med den populära utställningen ”Vikingaliv” på Djurgården, som bedrivs i privat regi.

– Vi ser det som att intresset för vikingatiden är omättlig, och vi kompletterar varandra, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.