Rasmus Jonlund (L) vill se fler badplatser i stan. Foto: Liberalerna/SVT

Vill se fler ställen att bada på i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad
Fler badplatser i Stockholm och bättre tillgänglighet. Det föreslår Liberalerna – och får medhåll från Miljöpartiet.

Om man vill bada i Stockholm så finns det 30 officiella badställen att välja mellan. Men det tycker inte Liberalerna är tillräckligt. De vill se fler badplatser runtom i staden.

– Stockholm växer och det är många som är hemma på somrarna, speciellt barn och unga. Därför tycker vi att det behövs fler badplatser, säger Rasmus Jonlund (L).

Läs mer: ”Ny” badplats i innerstan

– Det är ett jättebra förslag och precis i linje med vad vi också vill göra. Vi har ju drivit frågan om fler badplatser ganska länge. Och just nu jobbar vi med badvattenkvaliteten i hela Stockholm, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.

Vill se färre förbud

Liberalerna vill inventera platser i Stockholm och ser över möjligheterna för färre badförbud, men också en bättre tillgänglighet.

– Det finns väldigt många kajer och stränder i Stockholm och fler platser tror jag att man kan göra till badplatser. Och det är få som är tillgängliga om man har en funktionsnedsättning. Så det tycker jag också man behöver titta på, säger Rasmus Jonlund.

Läs mer: Badförbud på Hornsbergs strand

Har vi tillräckligt med badplatser idag?

– Jag tycker att de godkända badplatserna vi har i Stockholm stad i dagsläget är väldigt fina. Men vi har ju som mål att skapa fler badställen. Och att man ska kunna bada överallt där det finns möjlighet att bada i Stockholm, säger Katarina Luhr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer