Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De nu åtalade 15-åringarna och den 14-årige pojke som också greps i Gubbängen fångade på en övervakningskamera. Hör ett vittne berätta om skjutningarna i videon. Foto: SVT/förundersökning

Vittnet hörde båda skottlossningarna i Gubbängen

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot onsdag vaknade han av höga smällar utomhus. Senare under kvällen var det dags igen – skotten ekade i Gubbängen, Stockholm.

– Det lät som smatterband, som man hade när man var liten. Att någon hade dragit iväg skott snabbt utav helvete, säger en boende i området till SVT.  

Det första skottet hördes tidigt på onsdagsmorgonen. En man som bor i området berättar för SVT att han låg vaken när det small till i närheten. Efteråt kunde han se hur två ungdomar i hög fart sprang från platsen, bort mot Gubbängen centrum.

– De var svartklädda och den ena hade luva på sig. Sedan gick jag och lade mig, säger han.

De höga smällarna visade sig vara skott mot en lägenhetsbalkong.

– På morgonen ringde det på dörren. Det var polisen och det var då jag fick höra att det hade varit en skjutning.

På onsdagskvällen öppnades eld mot en lägenhetsdörr i Gubbängen, ingen person kom till skada. Den demolerade dörren vittnar om över 25 avlossade skott. Foto: Sanna Svärd/SVT

”Tror de tömde hela magasinet”

Vittnet berättar att polisen fortfarande var kvar på platsen när nästa skjutning hördes, vid 23.30-tiden samma kväll. Nu mot en lägenhetsdörr.

– Jag tror att de tömde hela magasinet för det är 30 hål i dörren. Man är lycklig att polisen stod här för det är anledningen till att de tog dem.

Känner du dig otrygg av det här?

– Det var inte riktat mot mig och jag tror inte att det kommer upprepas. Området är ett riktigt gammalt arbetarområde med blandat folk, både bostadsrätter och hyresrätter. Det är ett underbart område. Jag känner mig inte det minsta otrygg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.