Totalt 40 barnmorskor har sagt upp sig sedan i fredags från Danderyds sjukhus. Foto: TT

Massflykt från Danderyds sjukhus – fler barnmorskor säger upp sig

Uppdaterad
Publicerad

Krisen inom förlossningsvården fortsätter på sjukhusen i Region Stockholm. Sedan i fredags har 40 barnmorskor sagt upp sig från Danderyds sjukhus.

– Vi fick det bekräftat från vår chef klockan 15 i eftermiddags att det är 40 stycken som har sagt upp sig sen i fredags, säger Rebecca Enander, barnmorska.

I fredags kom beskedet att 26 barnmorskor säger upp sig från Danderys sjukhus, sedan dess har totalt 40 personer valt att säga upp sig från sjukhuset bekräftar pressansvarig på kvinnokliniken vid sjukhuset. En av dem är Rebecca Enander:

– Jag sa också upp mig i fredags, jag har jobbat i 11 år och är en av de erfarna. Det har blivit för tungt helt enkelt. Vi har blivit tillsagda att vi ska skriva avvikelserapporter år ut och år in. Men det ger inget resultat, det saknas en klinik.

I förra veckan kom också beskedet att fyra enhetschefer på Södersjukhusets förlossningsavdelning avsäger sig sina uppdrag.

Så här lät det i fredags när SVT pratade med barnmorskan Andrea Wirén:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.