Ett område i Gubbängen har spärrats av efter uppgifter om flera höga smällar. Foto: Blåsljusbilder

Ytterligare en 15-åring häktad efter skjutning i Gubbängen

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en 15-åring från Stockholm häktas misstänkt på sannolika skäl i två fall av försök till mord och grovt vapenbrott efter en skottlossning i Gubbängen i södra Stockholm den 28 december. Sedan tidigare är en annan 15-åring, skriven i Nyköping, häktad misstänkt för samma brott.

Det var den 28 december som dubbla skottlossningar inträffade på två närliggande adresser i Gubbängen i södra Stockholm. I det senare fallet handlade det om en skjutning mot en dörr i en lägenhet. Ingen person skadades i samband med skjutningarna.

Polisen grep samma kväll två tonårskillar, varav en 15-årig pojke senare häktades misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Ett automatvapen som hittades i närheten beslagtogs också.

Våldsvågen i Stockholm

Nu har ytterligare en 15-åring häktats, misstänkt för samma brott. De två 15-åringarna misstänks för delaktighet i båda skjutningarna.

Häktningsförhandlingar hölls i Södertörns tingsrätt under torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet