Se polisens arbete på brottsplatsen Foto: Johan Jeppsson, TT

Ytterligare en häktad efter skjutning i Flemingsberg där barn skadades

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-årige man som i tisdags greps misstänkt för att vara inblandad i skjutningen i Flemingsberg då två barn skadades har häktats. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

Häktningsförhandlingen i Södertörns tingsrätt hölls bakom stängda dörrar men enligt protokollet från förhandlingen motsatte sig den misstänkte mannen häktningen.

Sedan tidigare är en annan man i 25-årsåldern häktad i ärendet på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och vållande av kroppsskada.

Åklagaren Stefan Creutz vill inte uttala sig om det finns ytterligare misstänkta eller om fler gripanden i ärendet är att vänta.

-Vi jobbar på med ganska många poliser inblandade och hög intensitet i utredningen, säger Stefan Creutz till TT.

Två barn skadades vid misstänkt gänguppgörelse

Det var vid åttatiden på kvällen den 17 juli som polisen fick larm om en skottlossning i bostadsområdet Visättra i Flemingsberg söder om Stockholm. Två barn, det ena i förskoleåldern och det andra i lågstadieåldern, skadades i en skjutning som misstänks vara en gänguppgörelse.

Polisen sade efter händelsen att barnen inte var måltavlor, men att de kan ha hamnat i skottlinjen för en konflikt rörande ett kriminellt gäng som verkar i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.