Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Folk-fest-fixar-gänget. 23 studenter inom Uppsala teknolog- och naturvetarkår lägger ner sin själ i Forsfestivalen. Nu är det snart examensdags – 123 flottar ska forsa fram på Fyrisån. Foto: SVT

Valborgsmuskler: 23 000 timmar lägger de på folkfesten

Publicerad

23 personer och lika många tusen timmar. Det är det som krävs för att få till
Uppsalas stora folkfester Forsfestivalen och Forsränningen.

Redan i maj utsågs Emil Arvidsson och Emma Elgh till projektledare och vice projektledare för evenemanget, som omsätter en miljon kronor och arrangeras av Uppsala teknolog- och naturvetarkår.

I snitt jobbar de som är med i kommittén 1 000 timmar under tiden projekttiden. Det motsvarar en heltidstjänst under ett halvår! Totalt innebär det cirka 23 000 timmar för alla som är med och jobbar med årets evenemang.

– Just nu kommer man klockan sju och går hem vid tio på kvällen, säger Emil Arvidsson.

Men han klagar inte. Det ideella jobbet ger värdefull arbetslivserfarenhet, vänner för livet och resulterar i att Uppsalaborna får en kickstart rakt in i vårruset.

SVT Nyheter var på plats när cellplasten kom till årets 123 flottekipage. Häng med och kolla in festfixandet vid Polacksbacken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SISTA APRIL 2019

Mer i ämnet