Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du om risken att det blir en retroaktiv hyra för hyresgästerna. Foto: TT/SVT

30 000 hyresgäster väntar fortfarande på nya hyror

Uppdaterad
Publicerad

I november förra året strandade förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Uppsalahem. De nya hyrorna ska nu beslutas av Hyresmarknadskommittén.

På måndagen hade Hyresmarknadskommittén, med representanter från allmännyttan och Hyresgästföreningen ett möte, men något beslut om hyreshöjningen för Uppsalahems 30 000 hyresgäster kom inte.

– Nej, det kom inget besked i dag, men jag hoppas att det gör det inom ett par veckor, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Bostad i Uppsala län

När Uppsalahem och Hyresgästföreningen lämnade förhandlingsbordet stod man långt ifrån varandra gällande nivån på de nya hyrorna och när de skulle börja gälla. Uppsalahem har krävt en höjning på runt 9 procent, medan Hyresgästföreningen anser att 3 procent är rimligt.

Klippet: Därför dröjer hyrorna – kan bli retroaktiv höjning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostad i Uppsala län

Mer i ämnet