Stolt familj. När Anna Siverstig tog över som chef för Luftstridsskolan var döttrarna Wilma och Alice på plats och gratulerade. I klippet tar Anna Siverstig som första kvinna befälet över Luftstridsskolan i Uppsala. Foto: SVT

30 år efter lumpen – nu är hon toppchef i flygvapnet

Uppdaterad
Publicerad

Till tonerna av When the saints go marching in inspekterade nya chefen för Luftstridsskolan sina nya medarbetare på Ärna. Hon blir den första kvinnliga chefen för verksamheten i Uppsala.

Det var en högtidlig vaktavlösning i idrottshallen inne på Ärnaområdet. När Robert Nylén skulle ta farväl av sin personal och lämna över ansvaret till Anna Siverstig ursäktade han att han läste innantill med att han ”annars skulle böla”. Snett bakom honom stod hon som nu tar över.

– När jag klev in innanför grindarna här för ungefär 30 år sen kunde jag inte tro att jag skulle stå här i dag, säger Anna Siverstig.

Anna Siverstig kommer från Tranås och är i grunden försvarsmeteorolog.

Klippet: Se när hon tar befälet över Luftstridsskolan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.