Foto: SVT

Åklagaren: ”Bevisläget är bra”

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds huvudförhandlingen mot de fem tonåringar som misstänks ha utsatt ett barn för en brutal gruppvåldtäkt. Enligt åklagare Johan Strömbäck är bevisläget bra.

Våldtäkten skedde i Gottsunda en natt i slutet av oktober. En pojke som är under 15 år ska ha mottagit slag mot huvudet och kroppen och sedan dragits in i ett skogsparti där övergreppet skedde under knivhot. Fem tonåringar i åldrarna 16-18 år är misstänkta för brottet. I åklagarens bevisning ingår bland annat en film.

– Under utredningsarbetet så har vi hittat filmer som gärningsmännen själva ska ha filmat vid det aktuella tillfället. Bevisläget är bättre än vad det skulle kunna vara vid ett sånt här brott, sade åklagare Johan Strömbäck till SVT Nyheter Uppsala vid ett tidigare intervjutillfälle.

Förhandlingarna beräknas pågå i fyra dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt gruppvåldtäkt i Uppsala

Mer i ämnet