Magnus Hellberg lämnar USA för spel i KHL. Foto: SVT

Bekräftat: Stjärnmålvakten till KHL

Uppdaterad
Publicerad

De senaste två åren har tidigare Almtunamålvakten varit lagkamrat med Henrik Lundqvist i New York Rangers. Nu byter Magnus Hellberg både liga och kontinent då han går till KHL-laget Kunlun Red Stars i Peking.

Tvåårskontraktet med NHL-laget New York Rangers har gått ut, och efter en tids förhandling med Pekingbaserade KHL-laget Kunlun Red Stars står det nu klart att man kommit överens med ishockeymålvakten Magnus Hellberg.

LÄS MER: Han jagar Kung Henrik i Rangers

Hyllad premiär i NHL

26-årige Magnus Hellberg är fostrad i Uppsalalaget Almtuna IS och har därefter spelat i bland annat Frölunda HC i SHL. Som 20-åring draftades han av Nashville, och sedan fem år tillbaka har han spelat AHL-hockey i USA, nu senast i Hartford Wolf Pack som tillhör New York Rangers organisation.

Han har även gjort en del inhopp i NHL-laget, senast i april då han fick göra debutera med att vakta Rangers-kassen från start. Det blev en hyllad prestation då han stoppade 24 skott och hjälpte laget till en 3-2-seger mot Pittsburgh Penguins på hemmaarenan Madison Square Garden.

LÄS MER: Uppsalamålvakt backar upp i New York Rangers

Flytten till Kunlun Red Stars bekräftas på statistikdatabasen för ishockey, Elite Prospects, och Magnus Hellberg väntas ansluta till sin nya organisation efter sommaruppehållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.