Kammarätten går på förvaltningsrättens linje. Foto: TT

Beslutet står fast – Ågerup får betala miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Kammarätten kommer inte att bevilja Bengt Ågerup prövningstillstånd. Därmed står förvaltningsrättens avgörande i frågan om skattemiljonerna fast.

Det var i december förra året som Bengt Ågerup krävdes på totalt 1,2 miljarder i utebliven skatt och skatteböter. Merparten av skulden, 844 miljoner kronor, ska enligt skatteverket betalas in direkt. Bengt Ågerup begärde i början på mars omprövning av beslutet att betala tillbaka stora delar direkt och överklagade till förvaltningsrätten.

Läs mer: ”Fullständigt absurt och skamligt”

förvaltningsrätten avslog överklagandet och Bengt Ågerup överklagade därför till kammarrätten i Stockholm. Under tisdagen kom kammarättens avgörande i frågan om prövningstillstånd.

Läs mer: Strid om jätteskuld går vidare

Kammarätten har gått igenom målet och kommer inte att ge Bengt Ågerup prövningstillstånd. Därmed står förvaltningsrättens avgörande i målet fast.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.