Den avlidna ska ännu inte vara identifierad, enligt polisen. Foto: SVT

Boende i området: ”Det har varit en traumatisk dag”

Uppdaterad
Publicerad

En död person hittades utomhus i Ledinge i Knivsta kommun – och en stor polisinsats inleddes på lördagen. För boende i området har det varit en omskakande dag.

– Det känns förfärligt, man är uppstressad och spänd i hela kroppen.

Polisen larmades till Ledinge i Knivsta kommun på lördagsförmiddagen. En död kropp hade hittats utomhus av en förbipasserande – och polisen inledde omedelbart en förundersökning gällande mord.

Ett stort område spärrades av vid platsen där kroppen hittades.

Person hittad mördad i Knivsta

– Det var en väldig chock när ambulans och polisbilar kom i full fart med påslagna sirener. Man trodde ju att det hade hänt någon här någonting. Men polisen sa att det handlade om en utomstående, säger en person som bor i området till SVT.

Fem anhållna

På lördagskvällen uppgav polisen att åtta personer hade frihetsberövats, flera av dem greps i Gävle. Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten, bekräftade senare att fem av de gripna är anhållna som skäligen misstänkta för mord.

– Det känns förfärligt, man är uppstressad och spänd i hela kroppen. Det har varit en traumatisk dag, säger den boende i området.

Polisen uppger att den avlidna ännu inte är identifierad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet