Polisens tekniker undersöker lägenheten som blev beskjuten under natten. Foto: SVT

Boende i Stenhagen chockade och ledsna efter nattens skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisens avspärrningstejp och skotthål i fasaden avslöjar att något dramatiskt utspelat sig vid lägenhetshuset på Herrhagsvägen i Stenhagen under natten. Bland de boende råder en ledsam stämning.

– Jag flyttade hit på äldre dar för att få lugn och ro. Nu kommer tårarna, säger en boende.

Ett av skotten gick rakt in i sovrummet hemma hos ett äldre par som satt och tittade på tv och därför inte träffades av kulan.

En granne som bor i samma lägenhetshus, som vill vara anonym, berättar hur hen hörde ljudet av uppåt 20 skott strax innan midnatt. Samtidigt lät det som att någon låg på en biltuta.

Skjutningarna i Uppsala 2019

– När jag väl vågade titta ut såg jag mopeder som drog ifrån platsen.

Mamma slet ner barnen på golvet

Även en kvinna som bor i området hörde ljudet av skottlossningen. Hon beskriver hur hon slet ned sina barn på golvet och drog in dem i badrummet.

– Man känner sig skärrad, framför allt eftersom man har barn. Jag hörde hur något studsade mot väggen.

Ett annat äldre par som bor i huset bredvid huset där lägenheten besköts, säger sig inte vara rädda. Däremot undrar de varför skjutningen skett just här, i ett område där det huvudsakligen bor barnfamiljer och äldre.

Fem anhållna

Fem personer har anhållits misstänkta för mordförsök. De greps vid en fordonskontroll i samband med larm om en annan skottlossning ipå Kvarngärdet kort efter händelsen i Stenhagen.

Under onsdagen är polisen är på plats i Stenhagen för att göra tekniska undersökningar, prata med vittnen och söka av området. Polisen undersöker skotthål i fasaden till två olika lägenheter.

Om skjutningen har något samband med andra skottlossningar i Uppsala kan polisen inte bekräfta i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet