Polisen grep de fem männen vid en fordonskontroll efter larm om skottlossning i Kvarngärdet. Foto: Utryckning Uppsala

Fem anhållna för skott i Stenhagen – sköt in i sovrum

Uppdaterad
Publicerad

Fem män är anhållna misstänkta för mordförsök efter skottlossningen i Stenhagen strax före midnatt på tisdagen. Skott gick då in i en lägenhet där ett äldre par befann sig.

Skottet gick in i sovrummet, medan paret satt i vardagrsummet och tittade på tv. Paret klarade sig oskadda, och enligt polisen har de inget med skjutningen att göra.

De anhållna greps i samband med en fordonskontroll efter ytterligare ett larm om skottlossning, i stadsdelen i Kvarngärdet. Gripandet skedde vid 01.20-tiden i Löten.

Samtalen om skottlossning i Kvarngärdet kom till polisen vid midnatt, bara 30 minuter efter skottlossningen i Stenhagen. Men polisen har inte lyckats säkra några spår på platsen.

Inga spår i Kvarngärdet

– Det är ingen bekräftad skjutning i nuläget, vi har inte hittat något som bekräftar att det skjutits. Det behöver inte betyda att det inte skett. Vi behöver få in fler tips och iakttagelser, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik

Polisen har spärrat av platser i Stenhagen och har bland annat hittat tomhylsor. Två bilar har också tagits i beslag. Man har under natten tagit in vittnesuppgifter och pratat med det äldre paret, och under dagen fortsätter man att hålla förhör och genomföra tekniska undersökningar.

Har nattens händelse någon koppling till den senaste tidens skjutningar i Uppsala?

– Det är för tidigt att dra några slutsatser. Nu utreder vi det här och ser vilken information vi får fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.