Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: SVT

Bussar återigen utsatta för stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

Igår kväll blev återigen stadsbussar utsatta för stenkastning i stadsdelen Valsätra i Uppsala. UL tog igår kväll ett akut beslut om att tillfälligt dra in turerna på sträckan.

Enligt uppgifter från polisen så ska stenkastningen ägt rum på Bandstolsvägen. När polis sedan anlänt till platsen så ska gärningsmännen flytt från platsen.

Resenärer chockades

– Vi har inga misstänkta gärningsmän än. De har orsakat skador på en buss där rutan blev helt krossad och på två andra bussar vid ett senare tillfälle. De som färdades i bussen chockades av händelsen, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

För en vecka sedan förstärkte trafikföretaget Gamla Uppsala Buss med väktare för att kunna försöka förhindra liknande incidenter. Polisen och UL valde också att dra in turer i stadsdelen. Något som man också valde att göra igår.

– Det gjordes akut igår kväll efter samråd med polisen att vi inte skulle köra förbi Bandstolsvägen, utan att bussarna skulle vända tidigare. Men idag kör de som vanligt igen, säger Sture Jonsson, presstalesperson på UL.

Oro bland bussförare

Det är inte första gången som bussar blivit utsatta för stenkastning i stadsdelen. Det har också satt en oro hos de busschaufförer som i området.

– Dels att människor kan skadas men också de bussförare som utsätts för stenkastningen kanske inte är i stånd till att köra bussen. Det tycker vi är väldigt otäckt. Det finns också en oro från bussförare att köra i området, säger Sture Jonsson.

LÄS MER: Stenkastning mot bussar i Gottsunda

HELA RAPPORTERINGEN: Läs mer här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet