”Det är alltid svårt att avgöra när det är bäst att lämna”, säger Caroline Hoffstedt (S). Foto: Tor Röjerås/SVT

Caroline Hoffstedt (S) slutar som kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Caroline Hoffstedt (S) slutar inom kort och går till ett chefsjobb i Bromma.

– Det är klart att det blir annorlunda, men det handlar om äldreomsorg som ligger mig varmt om hjärtat, säger hon.

Caroline Hoffstedt (S) är i dag kommunalråd med ansvar för äldreomsorgen och ordförande för äldrenämnden i Uppsala kommun. Hon har varit kommunalråd i sex år och har tidigare ansvarat för skolfrågor i kommunen.

Att hon nu slutar var UNT först med att berätta. Hon börjar hon som chef för äldreomsorgen i Bromma redan den 1 december.

– Det är alltid svårt att avgöra när det är bäst tid att lämna, men jag gör bedömningen att partiet får god tid på sig att hitta en kandidat som sen kan växa in i rollen, säger hon.

Du lämnar inte bara mitt i en mandatperiod, utan även mitt under en coronapandemi. Hur ser du på det?

– Jag har ett fortsatt ansvar två månader till att leda genom den här krisen, det har jag gjort hela tiden fram tills idag. Men jag vill också understryka att vi är en gemensam nämnd och det finns goda företrädare som kommer att ta ett fortsatt ansvar.

Pelling: ”Lite omtumlad”

Medlemmarna i partiet informerades på tisdagsförmiddagen om att hon avsäger sig sina politiska uppdrag i och med detta. Kommunstyrelsens ordförande i Uppsala fick beskedet i fredags, säger han:

– Jag är fortfarande lite omtumlad, jag förlorar en kär kollega som jag jobbat tajt med länge, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala.

– Men jag är förstås också glad för hennes skull för jag visste att hon ville prova på att vara chef och nu fick hon chansen.

Nytt kommunalråd dröjer

Nu börjar processen med att få fram ett nytt socialdemokratiskt kommunalråd.

– Det kommer bli först in på nästa år som vi har ett nytt socialdemokratiskt kommunalråd. Det blir en intern process som kommer att pågå, säger Erik Pelling.

Hur ser du på att hon slutar med politiken?

– Jag har sagt till henne att hon alltid är välkommen tillbaka. Hon har varit en jätteduktig politiker i Uppsala och har mycket kvar att ge.

Video: Caroline Hoffstedt (S): Därför väljer Uppsala att tillåta besök på äldreboenden:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.