Adil Kizil, sportchef i Dalkurd, säger att laget är närmare en flytt till Uppsala än att stanna kvar i Borlänge. Foto: TT

Dalkurd allt närmare flytt till Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Dalkurds eventuella flytt från Borlänge har varit många. Och retat upp desto fler. Trots protester från framförallt Sirius närmar sig klubben en flytt till Uppsala.

Borlängeklubben känner sig motarbetade i hemkommunen och vill flytta sitt a-lag. Och Uppsala är det största alternativet. Inte minst efter att idrotts- och fritidsnämndens ordförande, kommunalrådet Rickard Malmström (MP) hälsat till klubben att man ”kan se är att det skulle kunna gå att lösa” – en invit som Sirius kallat ”fullständigt obegriplig”. Nu verkar allt mer tala för att flytten trots allt blir av.

– Jag kan säga såhär: det lutar mer åt Uppsala än Borlänge just nu, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till SVT Nyheter Uppsala.

Ett formellt beslut i frågan tas på klubbens extrainsatta årsmöte den 6 september.

– Fram tills dess är ingenting klart. Och vi har nu blivit lovade en handlingsplan från Borlänge kommun kring vad som är möjligt att göra för att vi ska kunna vara kvar före det mötet. Men innan jag sett Borlänges förslag lutar det mer åt en flytt till Uppsala, säger Adil Kizil.

”Vill inte flytta”

En stor anledning är Uppsala kommuns bemötande när Dalkurd frågat hur de skulle ställa sig till att de flyttar till Uppsala.

– De har varit väldigt hjälpsamma.

Samtidigt vill man gärna stanna i Borlänge om förutsättningarna ändras.

– Det är klart. Det var här vi startade och det är här vi verkar. Men går det inte så måste vi flytta, säger Adil Kizil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalkurd

Mer i ämnet