David Perez blir ny ordförande för SD i Uppsala. Foto: Uppsala kommun

David Perez blir ny ordförande för SD i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

David Perez har valts till ny ordförande för Sverigedemokraterna i Uppsala kommun. Han efterträder Simon Alm som uteslöts ur partiet tidigare i veckan.

Under söndagen hade Sverigedemokraternas kommunförening i Uppsala årsmöte. På agendan stod bland annat val av ny styrelse. David Perez blev ny ordförande och efterträder Simon Alm som uteslöts ur partiet tidigare i veckan på grund av att han enligt partistyrelsen har ”motarbetat och utfryst” medlemmar och anställda.

Sedan tidigare har David Perez krävts på drygt sex miljoner kronor i skatt efter en omfattande utredning där Skatteverket menade att tillgångar ska ha förts över till hans bolag utan att redovisas. Men han har tillbakavisat anklagelserna och menar att Skatteverkets beslut grundar sig på felaktiga uppgifter.

Linnea Bjuhr blir vice ordförande

David Perez har tidigare varit vice ordförande och ny på den posten är nu Linnea Bjuhr, sambo med Simon Alm.

– Jag tycker att styrelsen är kompetent och duktig och kommer att sköta arbetet galant, säger Kent Kumpula (SD), ny som andre vice ordförande.

SVT Nyheter Uppsala har sökt David Perez för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer