Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna i 60-årsåldern sköts under natten till döds i Gränbyområdet. Enligt källor så är kvinnan anhörig till en person med kopplingar till det gängkriminella nätverket Foxtrot där det skett en splittring. Foto: Cornelia Schauermann/Christoffer Urborn

Diamant Salihu: ”Flera jag pratat med räknar med hämnddåd”

Uppdaterad
Publicerad

En splittring inom ”Kurdiske rävens” nätverk tros ligga bakom nattens dödsskjutning i Gränbyområdet. Det uppger flera källor för SVT. Nu befaras hämndaktioner.

Enligt uppgifter till SVT är kvinnan anhörig till en person som kopplas till det kriminella nätverket Foxtrot. Flera källor uppger att det nyligen skett en intern splittring inom nätverket.

– Det finns inflytelserika personer som är inblandade och har valt olika sidor. Enligt mina uppgifter kan den här skjutningen vara ett svar på den splittringen, säger Diamant Salihu.

Flera dåd som riktats mot anhöriga

Nattens dödsskjutning är ett av flera dåd i Uppsala det senaste året som riktats mot anhöriga till personer inom det kriminella nätverket Foxtrot.

I januari skedde en kraftig explosion i ett bostadsområde i Uppsala. Enligt uppgifter till SVT kan den adressen kopplas till en person med nära koppling till den ”Kurdiska Räven”.

Samma månad avlossades ett 15-tal skott mot en villa i Fullerö utanför Uppsala. I villan befann sig flera personer. Enligt uppgifter till SVT kan även det dådet ha koppling till den senaste tidens våldsvåg där flera kriminella nätverk och den så kallade ”Kurdiske räven” misstänkts vara inblandade.

Hör SVT:s kriminalreporter om nattens skjutning i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.