Dunderblundern: Sajten – inte hotellet – läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett meddelande på Dragon Gates hemsida om att anläggningen skulle lägga ned rapporterade flera medier – inklusive SVT Nyheter Uppsala. Men enligt förre vd:n Erland Åberg stämde inte uppgifterna. Och bara minuter senare dök en förklaring upp på hemsidan. Om att hemsidans domännamn bytt ägare och att sajten skulle läggas ned – inte hotellet.

I dag på morgonen gick flera medier – bland andra SVT Nyheter Uppsala – ut och rapporterade om att hela anläggningen Dragon Gate skulle läggas ned. Källan till uppgifterna var ett meddelande på företagets hemsida:

”Vi har stängt ner vår anläggning och verksamhet och vi vet inte om eller när vi öppnar igen. Vi hoppas ändå att vi ses någon gång i framtiden.”

Samtidigt sökte SVT Uppsala ansvariga för att bekräfta beslutet. Nuvarande vd:n Kenny Li är inte anträffbar, han befinner sig förnärvarande utomlands. Men när SVT Uppsala får tag på förre vd:n Erland Ågren, som också fungerar som konsult till nuvarande ledningen, så ställde han sig frågande till uppgifterna:

– Jag tror inte ett dugg på att hela verksamheten ska stängas ner. Restaurangen är tillfälligt stängd och jag tror att det handlar om det och att det formulerats fel, säger Erland Ågren.

Ändrad formulering

Och bara minuter senare ändrades formuleringen på hemsidan.

Förklaringen verkar vara att domännamnet ”dragongate.nu” har bytt ägare, och i samband med att den gamla hemsidan togs bort så skulle ett meddelande lämnas om att sajten läggs ned – inte hela Dragon gate-anläggningen:

”Ber om ursäkt”

”Vi ber om ursäkt för det konstiga meddelandet som tidigare stod här. Denna domän och hemsida raderades och vi som nya ägare av detta domännamn tänkte att det var bäst att lägga tillbaka hemsidan i sitt ursprungliga skick. En av våra anställda missuppfattade detta som att hotellet hade stängt ner vilket inte är fallet.”

SVT Nyheter Uppsala fortsätter att söka ansvariga för Dragon Gate.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dragon Gate

Mer i ämnet