KD-ledaren Ebba Busch går vinnande ur hustvisten. Foto: Jessica Gow/TT

Ebba Busch får behålla huset utanför Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Förlikningen mellan KD-ledaren Ebba Busch och mannen som sålt ett hus till henne står fast. Svea hovrätt har beslutat att inte ge prövningstillstånd till mannen, som överklagat förlikningsavtalet som de båda skrivit under.

De båda parterna ingick en förlikning i oktober, vilket såg ut att vara slutet på den infekterade hustvisten om en sjötomt utanför Uppsala som pågått sedan i augusti 2020.

I november 2021 framkom att mannen överklagat, bland annat med hänvisning till att han anser att han tvingats skriva på avtalet i oktober.

Saknas skäl

Ebba Busch har hela tiden hävdat att allt gått riktigt till och att hon varit ”extremt noggrann” kring förlikningen. Hennes advokat ansåg också att det helt saknades grund för att överklaga.

Svea hovrätt konstaterar efter att ha gått igenom målet att det inte finns något skäl till att bevilja prövningstillstånd, något som krävs för att överklagan över huvud taget ska prövas av hovrätten. Även detta beslut kan överklagas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.