Ebba Busch (KD) uppmärksammade huvstvist är inte över. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vändningen: Tidigare ägaren överklagar förlikningen med Ebba Busch

Uppdaterad
Publicerad

I oktober kom beskedet att KD-ledaren Ebba Busch hade nått en förlikning i den uppmärksammade hustvist hon är inblandad i. Nu överklagar säljaren förlikningen, eftersom han återigen känner sig lurad.

– Det är anmärkningsvärt, klienten ska känna sig trygg. I det här fallet är han absolut inte trygg, han är olycklig, säger mannens nya ombud Sture Tersaeus.

Säljaren menar att han tvingats skriva på förlikningsavtalet med Ebba Busch, vilket Altinget var först med att rapportera. Mannen överklagar därför förlikningen till Svea hovrätt.

I skälen för överklagandet, som SVT Uppsala tagit del av, uppger säljaren att han fortfarande inte fått se avtalet i sin helhet:

”Jag fick enbart avtalet med Ebba uppläst för mig och både advokaten och en till sa att jag var tvungen att skriva på och godkänna.”

Kritisk mot advokaterna

Han uppger också att han är ledsen och ångrar att han inte orkat stå upp för sig själv. Mannen menar att han borde fått ta del av avtalet i ”lugn och ro” innan han skrev under, och att han inte fått den hjälp han önskat och betalat för av sina advokater. Nu har han istället anlitat juristen Sture Tersaeus.

– Jag har begärt anstånd till den 26 november för att utreda hur det här har gått till. Ligger det något i vad min klient säger så kommer vi fortsätta processen. Det får inte vara på det sättet att en gammal människa tvingas in i någonting, säger Tersaeus till SVT Nyheter.

Han pekar bland annat på att det överenskomna priset på det omtvistade huset ligger långt under marknadspris.

”Saknas grund”

KD-ledaren Ebba Busch slår tillbaka via sin advokat.

– Min uppfattning är att det helt saknas grund för att överklaga. Formellt så kan man överklaga även en stadfäst förlikning men utgångspunkten är att det är ett bindande avtal som träffats mellan parterna, säger Ebba Buschs advokat Katrin Björklund till TT.

– Så inställningen från min klient är att det finns ett bindande avtal mellan parterna alldeles oavsett stadfästelsefrågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.