Förlikningen innebär att Ebba Busch undviker en ny rättslig process. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ebba Busch har nått förlikning i hustvist – tar över fastigheten

Uppdaterad
Publicerad

KD-ledaren Ebba Busch har nått en förlikning i den uppmärksammade hustvist hon är inblandad i, rapporterar Expressen. Ebba Busch har nu enats med den tidigare ägaren och kommer därmed ta över huset och undvika domstolsförhandling.

Enligt dokument som Expressen och även SVT tagit del av nådde parterna förlikning i fredags. Därmed ställs den planerade rättegången som skulle inledas 25 oktober in.

Turerna kring husköpet har vållat stor medial uppmärksamhet. Den äldre mannen som tidigare ägt huset ångrade sig efter försäljningen.

Därtill har en annan rättsprocess pågått, gällande grovt förtal mot det juridiska ombud som företräder den äldre mannen som sålt huset. I det fallet har Ebba Busch erkänt grovt förtal och skrivit under ett strafföreläggande.

– Jag har skrivit på ett strafföreläggande och erkänner ett brott som jag i själ och hjärta anser mig oskyldig till, sa Ebba Busch i juli.

”Får viss dispositionsrätt”

I dokumentet som lämnats in till tingsrätten framgår att den äldre mannen ska medverka vid Ebba Buschs lagfartsansökan, inte invända mot att den beviljas och inte överklaga Lantmäteriets beslut. Mannen ska dock ha viss tillträdesrätt till huset.

– Min klient är nöjd och lättad över att parterna till slut har kommit överens i frågan, säger Ebba Busch juridiska ombud Katrin Björklund till SVT Nyheter Uppsala.

Mannens advokat Monica Behm uppger att dispositionsrätten har varit viktig för att komma fram till en förlikning.

– Han är nöjd nu, det har varit avgörande att han skulle få viss tillgång. När det inte gick att få tillbaka fastigheten så var det här den bästa lösningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Turerna i husbråket – här är en sammanfattning på 60 sekunder. Foto: Michael Jansson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer