Foto: Utryckning Uppsala

Efter skottlossningen – här är signalementet på de misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen gick polisen ut med signalement på två personer som är misstänkta för skjutningen i Gottsunda under onsdagskvällen.

Det var UNT först att rapportera om.

Den första personen ska vara en man klädd i silverfärgad/grå tröja med luva. Den andra personen ska vara en man klädd i i grå tröja med svarta inslag och luva, ljusa byxor, svarta skor. Mannen ska eventuellt ha skägg.

Skjutningarna i Uppsala 2019

– Vi har fått in uppgifter om att det ska vara minst två gärningsmän. Vi håller på att göra förhör men vill ha fler iakttagelser för att komma vidare i utredningen, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen.

Personerna som polisen söker efter ska ha färdats i den ljusgrå BMW med svarta fälgar som anträffades Slipstensvägen.

Vill ha hjälp av allmänheten

Polisen vill ha hjälp av allmänheten och betonar att det kan vara stort som smått. Och man vill ha in iakttagelser från området Gottsunda Centrum och Valsätra.

– Vi ser gärna att man hör av sig. Man kanske själv inte tror att det är något av värde, men det är bättre att låta oss göra den bedömningen, säger Linda Wideberg.

Har du tips till polisen? Ring 114 14

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet