Flytt av aktivitetshuset sker i sommar. Foto: svt

Allaktivitesthuset i nya lokaler efter sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Det nuvarande Allaktivitetshuset i Uppsala har öppet till sista juni. Sen är tanken att en flytt ska göras. Enligt kommunen så förhandlar man just nu om en helt ny lokal där verksamheten ska drivas framöver.

Flytten av Allaktivitetshuset har varit en omdiskuterad fråga i Uppsala kommun under våren. Den 1 april tog kommunen själva över driften efter entreprenören Klättercenter som drivit verksamheten sedan 2012. Anledningen var att de inte tyckte att de uppfyllde de jämställdhetskrav som kommunen har.

Kommunen är förtegna

När SVT Nyheter Uppsala ringer stadsbyggnadsdirektör Mats Norrbom så är han väldigt fötegen om framtiden, nya lokaler och vad som egentligen händer.

ALLAKTIVITETSHUSET

– Jag kan inte ge några klara besked, men det jag kan säga är att vi kommer ha öppet i de nuvarande lokalerna i Senapsfabriken fram till och med sista juni. Sen har vi ett sommaruppehåll i juli och då är det tänkt att en flytt ska göras, säger han.

Men får ni stanna i Senapsfabriken, kontrakten gick ju ut den 1 juni?

– Vi har en ny övererrenskommelse med Magnolia Bostad om att få stanna kvar, säger Mats.

Personalen är oroliga för framtiden

I början av förra veckan fick personalen själva beskedet att de ska vara kvar en månad till i nuvarande lokaler. Och källor till SVT uppger frustration och orolighet kring framtiden då kommunen hela tiden ger oklara besked.

– Vi försöker lösa sistuationen men omständigheterna har inte riktigt gått i hamn på alla plan, säger Mats Norrbom.

När SVT Nyheter Uppsala kontaktar Rickard Malmström för en kommentar vill han inte säga något och hänvisar alla frågor till Mats Norrbom.

Det återstår alltså att se vad som händer med Allaktivitetshuset den 1 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ALLAKTIVITETSHUSET

Mer i ämnet