Ett av de största narkotikamålen i Uppsala går vidare. Foto: SVT/TT

Fem begärs häktade i stort knarkmål

Uppdaterad
Publicerad

De fem som suttit anhållna, misstänkta i en stor narkotikahärva i Uppsala, begärs nu häktade. Förhandlingar pågår under fredagen.

Fyra Uppsalabor, tre män och en kvinna, begärs häktade för grovt narkotikabrott och synnerligen grovt narkotikabrott. Den femte, en man hemmahörande i Skåne begärs häktad enbart för grovt narkotikabrott. Det framgår av den häktningsframställan som nu lämnats in till Uppsala tingsrätt.

Enligt en kvarstad, det vill säga en åtgärd som gör att en brottsmisstänkt förbjuds att förfoga över delar av sin egendom motsvarande de summor som denne väntas bli betalningskyldig om hen fälls i målet, framgår att målet rör åtminstone 6 miljoner kronor.

Stor narkotikahärva i Uppsala

Läs mer: Greps i tisdags efter stort polistillslag

Förhandling idag

Åklagaren menar att samtliga riskerar att undanröja bevis och fortsätta sina gärningar om de inte häktas. Dessutom påpekas att straffvärdet uppgår till minst 2 års fängelse, varför de bör häktas.

Förhandlingen kommer att hållas under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stor narkotikahärva i Uppsala

Mer i ämnet