Militärer vaktar stränderna, men paret Widmark-Hjortsmark fick lov att snabbt gå ner och ta en bild. Men som ni ser, det är inte tillåtet att bada och vistas på stranden. Foto: Privat

Fjärde gången gillt för strandsatt Uppsalapar?

Publicerad

Erik Widmark och Lina Hjortsmark från Uppsala sitter fast på paradisön Boracay i Filippinerna. Försöken hittills att flyga hem har varit fruktlösa, och kostat tusentals kronor. Men nu ser paret ljuset i tunneln.

”Nu har vi troligtvis fått ett flyg från Boracay till Manila på torsdag 26 mars som Department of tourism här på ön har fixat. Vi har då även bokat vårt fjärde försök till resa hem nu som går från Manila samma dag om allt går som det ska”, skriver Erik Widmark i ett mail till SVT Nyheter Uppsala.

Ön med kilometerlånga stränder blir allt mindre ett semesterparadis, enligt Erik Widmark. Personerna på ön får bara vara utomhus mellan klockan 08 och 20, och de flesta affärerna och restaurangerna är stängda.

”De har också förbjudit alla att bada och ligga på stranden så det finns verkligen inget att göra här längre”, skriver Erik Widmark.

Hur får ni tiden att gå?

”Tiden går väldigt långsamt men vi ligger mest inne på hotellrummet och håller på med mobilen och läser lite bok”, säger Erik Widmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet