Polisinsats i Stenhagen efter skottlossning. Foto: SVT

Flera tonåringar misstänkta för mordförsök efter skottlossning i Stenhagen

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonåringar har gripits misstänkta för mordförsök efter skottlossning i Stenhagen natten till onsdag. Måltavlan tros ha varit Rawa Majids svärfar.

En tonåring, enligt uppgifter till SVT 17 år, greps under natten mot onsdag efter larm om skottlossning i Stenhagen i Uppsala. Ingen person kom till fysisk skada vid händelsen.

17-åringen kunde gripas på plats och ett vapen togs i beslag. Han misstänks nu för försök till mord och grovt vapenbrott och är anhållen efter beslut av åklagare.

Våldsvåg i Uppsala

På adressen är svärfadern till Rawa Majid, även känd som ”Kurdiska räven”, skriven. Bara några dagar tidigare besköts en annan lägenhet i Stenhagen, det dådet misstänks ha varit riktat mot Rawa Majids svärmor.

Ytterligare män gripna i Malmö

Under torsdagen har ytterligare två män, 18 respektive 19 år, gripits i Malmö i samma ärende. Även de misstänks för försök till mord.

– Detaljer kring hur gripandena gick till, och varför, kan jag inte gå in på, säger Sebastian Jonsson, presstalesperson på polisen i region mitt.

Han vill inte lämna någon ytterligare information i ärendet.

En bil ska, enligt uppgifter till SVT, ha stoppats utanför Uppsala natten mot onsdag. Fyra personer ska ha gripits vid tillfället. I bilen hittades vapen och en mobiltelefon med en bild på en nära anhörig till Rawa Majids tidigare högra hand, vars mamma sköts ihjäl i början på september.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Grannen: ”Jag såg att polisen lyste på ett stort vapen” Foto: Pontus Stark

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet