Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: SVT på plats i Stenhagen – ”Bara några gator från senaste skjutningen i området”. Foto: SVT

Skottlossning i Stenhagen – misstänks ha riktats mot Rawa Majids anhörig

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en skottlossning har skett i Uppsala under natten till onsdag. Denna gång i stadsdelen Stenhagen. Ingen är skadad.

Enligt uppgifter till SVT bor svärfadern till ”Kurdiska Räven”, Rawa Majid, på adressen.

En person är gripen efter ännu en skottlossning i Uppsala under natten till onsdag. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Det jag kan säga nu är att vi larmades till en adress i Stenhagen vid 03.45-tiden efter att man har hört skottlossning, säger Petra Sjölander, presstalesperson hos polisen.

Våldsvåg i Uppsala

Tonårspojke greps på platsen

På platsen konstaterar polisen att ett grovt vapenbrott har begåtts och en tonårspojke under 18 år grips. Enligt uppgifter till SVT rör det sig om en 17-årig pojke som tidigare har varit placerad på HVB- och Sis-hem i andra städer än Uppsala och Stockholm. Han är nu anhållen.

– Det följer exakt det mönstret som har beskrivits. Ett stort antal adresser är tänkbara mål och skyttarna är unga och kommer inte härifrån, säger en källa till SVT Nyheter.

Det är den andra skottlossningen i stadsdelen på kort tid. I lördags besköts en annan lägenhet i Stenhagen. Även det dådet misstänks ha varit riktat mot en anhörig till Rawa Majid, hans svärmor.

Bil stoppad – fyra gripna

Enligt uppgifter till SVT stoppades också en bil utanför Uppsala och fyra personer greps under natten mot onsdag. I bilen påträffades skarpladdade vapen och en mobiltelefon med en bild på en nära anhörig till Rawa Majids tidigare högra hand, vars mamma sköts ihjäl i början av september.

– Nu jobbar vi brett med tekniska undersökningar och många andra utredningsåtgärder, säger Petra Sjölander, presstalesperson hos polisen.

Polisen misstänker att skottlossningen har kopplingar till den senaste tidens våldsvåg.

Händelsen utreds nu som grovt vapenbrott och försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet