Det var fyra år sedan ett så stort flygplan senast lyfte från flygplatsen i Kalmar. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Flygbolaget Swiss utreder händelse med avslängd hundvalp

Uppdaterad
Publicerad

Schweiziska flygbolaget Swiss kommenterar nu incidenten där en hundvalp och dess ägare blev avslängda strax före avgång från Zürich. ”Händelsen ska utredas” meddelar bolaget.

I förra veckan rapporterade SVT Uppsala om hur valpen Eli och dess ägare Gustaf och Izabella tvingades avbryta sina hemresa från Neapel till Arlanda, då en flygvärdinna protesterade mot deras hundväska vid mellanlandningen i Zürich.

Anledningen sades vara att den särskilda resväska hunden färdades med i kabinen hade en trasig dragkedja – något som skett väl ombord på planet enligt ägaren. Exakt vad som hänt ska nu utredas menar företaget via mail.

Uppsala
Hunden Eli. Foto: Privat

Swiss utreder händelsen

– Vi håller för tillfället på och utreder fallet och återkommer så fort vi vet vad som hänt, skriver flygbolagets talesperson Meike Fuhlrott.

Elis ägare tog illa vid sig av händelsen och tyckte det var märkligt att det hela inte gick att lösa, med tanke på att inga problem uppstått tidigare under resan och att man följt alla regler som bolaget listat.

– Det går att hitta all information och regler om att flyga med djur på vår hemsida, meddelar Meike Fuhlrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet