Polisen släpper mordfilm – vill ha in tips

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren släpper nu en filmsekvens som visar hur dödsskjutningen utanför en restaurang i Boländerna i Uppsala i lördags gick till. Förhoppningen är ytterligare tips ska kunna komma in – för att föra utredningen framåt.

Filmen fångades av en övervakningskamera på en butik i närheten av restaurangen där skottlossningen inträffade. I den 49 sekunder långa videon syns bilen först cirkulera runt parkeringen. Sedan ser man hur den svarta Porschen kör in på parkeringen, och hur två maskerade män klädda i vita overaller kliver ut ur bilen och springer fram mot offret. Och enligt åklagaren skjuts här offret, som är utanför bild.

Läs mer: ”Mordet var välplanerat”

Dödsskjutning i Uppsala

Offret, som var i 40-årsåldern, hade skyddad identitet. Och dödsskjutningen var enligt åklagaren välplanerad.

– Med tanke på att det verkar som att gärningsmännen mycket väl vetat om att den nu skjutne befann sig där vid den tidpunkten så menar jag på att det troligtvis rörde sig om någon typ av bakomliggande plan, sade Anne Sjöblom under måndagen.

Läs mer: Den mördade mannen hade skyddad identitet

Flyktbil stals i december

Polisen söker dels vittnen som varit i närheten av restaurangerna Dinos eller Dax vid tidpunkten för skjutningen. Man är också intresserad av alla iakttagelser av den svarta Porsche Cayenne sedan den stals den 18 december i Knivsta fram till i helgen. Dessutom är man intresserad av uppgifter kring de vita overaller som gärningsmännen var klädda i.

Läs mer: Åklagaren visar upp film från dödsskjutningen

”Allt är av intresse”

– Har man sett eller hört någonting, ring polisen. Allt är av intresse, även det man inte tror är intressant. Ring hellre en gång för mycket än för lite, säger Catharina Bowall, spaningsledare.

Polisen uppmanar allmänheten att kontakta dem på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet