Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du följa med på ett mammaträningspass i Uppsala. Foto: Julia Carlbaum/SVT

Här styrketränar mammorna efter förlossningen – med sina bebisar

Uppdaterad
Publicerad

På de flesta gymmen i Uppsala finns olika typer av mammaträningspass som riktar sig till nyblivna mammor som vill stärka upp kroppen. En av dem som tränar med sin bebis i sällskap är Moa Gomersson.

– Det är skönt att känna sig som sig själv igen, säger hon.

Tvåbarnsmamman Moa Gomersson går på gruppträningspass för nyblivna mammor ungefär tre gånger i veckan. Hon gillar att springa men försöker fokusera på att bygga upp styrkan igen efter graviditeten.

– Jag hade tur och hade en bra graviditet och kunde köra på med träning under graviditeten och kunde också komma igång ganska snabbt igen efter att Nils kom, säger Moa Gomersson.

Träning och hälsa

I videon får du följa med på ett mammaträningspass på Anna och Chris gym i Uppsala.

Här kan du få tips på hur du ska träna efter du fött barn.

Träning med bebisar

Det finns träning som är inriktad på kvinnor som vill börja träna igen efter att ha fött barn på de flesta gymmen i Uppsala. Det finns även vissa pass för både mammor och pappor som är föräldralediga.

Vissa träningsanläggningar som exempelvis Friskis och Svettis och Nordic Wellnes har även barnpassning under speciella tider och då kan föräldrar lämna barnen och träna fritt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Träning och hälsa

Mer i ämnet