Kate och William fick en bandylektion när de besökte Vasaparken i Stockholm. Foto: Henrik Sköld/SVT

Hertigparet ställer in Uppsalabesök

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret ställer till det för hertigparet av Cambridge, Will och Kate, som i dag skulle besökt Luftstridsskolan vid Uppsala Garnison för att se flygvapnets JAS-plan.

Hertigparet har befunnit sig i Sverige senaste dagarna på uppdrag av den brittiska regeringen och började sitt Sverigebesök i Stockholm.

Där har de bland annat fått testa på att spela bandy, något som också förvirrat brittiska medier är huruvida det var bandy eller hockey.

De har även besökt det svenska kungaparet och statsministern Stefan Löfven.

På torsdagen var det alltså dags att avsluta deras Sverigevistelse med ett besök på Luftstridsskolan på Uppsala Garnison, där flygvapnet skulle få tillfälle att demonstrera några stridsflygplan.

Paret skulle tagit flyget från Arlanda till Ärna. Men dagens snöoväder satte stopp för det och nu ställs Uppsalabesöket in.

– Tråkigt nog så är det vädret som gör att hertigparet inte kan komma idag. Jag har hört att de är väldigt besvikna att de inte kunde komma hit idag. Men vädret är inte gjort för flygplanet som de skulle åka i, säger Philip Lamb från det Brittiska flygvapnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.