Det blev kaos när cykeltävlingarna skulle inledas i central Uppsala vid lunchtid på fredagen. Foto: SVT/Märta Gross Hulth

Stora förseningar vid starten av Tour of Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Det blev stökigt vid etapp 2 av Tour of Uppsala. Starten skulle gått klockan 11, men arrangören klarade inte att hålla avspärrningarna.

– Folk gick, cyklade och körde bil innanför markerade områden, säger SVT Nyheter Uppsala reporter Märta Gross Hulth, som var på plats vid Nybron.

På fredagen går etapp 2 av Tour of Uppsala i centrala stan, då damcyklister tävlar.

Men starten försenades i en och en halv timme på grund av att avspärrningarna inte fungerade.

Uppsala

SVT: s reporter Märta Gross Hulth var på plats vid starten och såg hur folk gick, cyklade eller körde bil innanför avspärrningarna.

– En cyklist jag talade med menade att det skulle behövas tre gånger så många vakter. En annan cyklist sa att det är en väldigt fin bana, men att människor måste respektera avspärrningarna, säger Märta Gross Hulth.

Försenad start

Arrangörerna fick sedan ordning på starten och flyttade vissa avspärrningar och staket. Vid 12:30-tiden hade tävlingen kommit i gång och löpte på som planerat, trots förseningarna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet