På tavlor inne i Gottsundakyrkan har elever skrivit ned sina tankar och känslor efter branden. Foto: Privat

Kärleksbombning efter branden på Gottsundaskolan

Uppdaterad
Publicerad

”Jag älskar Gottsundaskolan”, ”kärlek” och ”vår älskade skola”. Det är några av de hälsningar som mötte lärarna efter en samling med eleverna i Gottsundakyrkan. I ett stort rött hjärta har eleverna skrivit sina lärares namn intill texten ”älskade personal”.

På tisdagen, dagen efter den förödande branden på Gottsundaskolan, samlades elever och lärare i Gottsundakyrkan. Där fick eleverna bland annat möjlighet att ställa frågor till polis om branden.

På en whiteboard kunde de även skriva av sig om sina tankar och känslor kring det som hänt. Och efter samlingen möttes lärarna av en nedklottrad tavla. Dessutom hade elever ritat ett stort hjärta som de skrivit sina lärares namn i.

Kärleksbombningen fotades av personal och lades upp på Gottsundaskolans facebooksida:

”Efter samlingen på kyrkan för oss lärare, och de elever som var på plats, så såg vi vad eleverna hade skrivit...<3”

Skolan ska kärleksbombas igen

På onsdagen anordnas en offentlig kärleksbombning av Gottsundaskolan. Det är Tillsammans för Uppsala som bjuder in till evenemanget:

”Vi känner med alla de skolungdomar som förlorat platsen för sin vardag, med lärare och skolpersonal och alla andra som drabbats. Ta med pappershjärtan, brev eller blommor så samlas vi och sätter upp dem utanför brandplatsen”.

Två tonårsflickor misstänkta

Gottsundaskolan totalförstördes i en brand under de tidiga morgontimmarna på måndagen. Två flickor misstänks ha anlagt branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.