Snart står temporära skolan i Gottsunda på plats

Uppdaterad
Publicerad

I höst ska en fullt utrustad modulskola stå på plats i Gottsunda. Samtidigt utreder Uppsala kommun detaljerna kring byggandet av en ny permanent skola.

Efter att Gottsundaskolan brann ner i oktober förra året har eleverna utlokaliserats till andra skolor i kommunen. Men kommunen vill att eleverna så snart som möjligt ska komma tillbaka till Gottsunda. I väntan på att detaljerna kring en ny permanent skola utreds, är målet att fullt utrustade moduler sättas upp för att tas i bruk till höstterminen. Skolfastigheter har nu fått en beställning på detta.

– Vi gör allt vi kan för att klara målet. Samtidigt är det viktigt för Skolfastigheter att leverera en skola av bra kvalitet till Gottsundaeleverna. En skola att trivas i under de närmaste åren, säger Annika Mässing som är projektledare på Uppsala kommun skolfastigheter.

Rivningen av de gamla husgrunderna pågår sedan ett par veckor tillbaka. Arbetet med att förbereda för en temporär skola kommer att pågå hela våren. I det arbetet ingår också att återställa den huskropp som klarade branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.