Så blir planerna för nya Gottsundaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun har fattat beslut om att starta arbetet för att bygga en ny skola i Gottsunda, som ska ersätta den gamla som brann ner 8 oktober. På sikt ska utöver årskurserna 6-9 även f-5, på plats i den nya skolan.

Förslaget är att skolan ska byggas strax söder om Gottsunda centrum i anslutning till Musikparken.

Skolan är tänkt att vara stor nog för 1 000-1 500 elever och föreslås fördelas på olika byggnader och med en fullstor förskola med åtta avdelningar. Dessutom ska en fullstor idrottshall byggas i anslutning till skolan.

Planerad byggstart om 3 år

– Branden har visat att den positiva anda och det hårda arbete som präglar Gottsundaskolan inte sitter i väggarna utan är egenskaper som bärs av personalen och eleverna. Den nya skolan ska bli en bestående kunskapsinstitution och mötesplats för ett växande Gottsunda, säger Erik Pelling (S), i ett pressmeddelande.

Kommunen uppskattar att ett antagande av detaljplanen kan ske till fjärde kvartalet 2020, under förutsättning att planprocessen kan genomföras i sin helhet. Byggstart för de första delarna av den nya skolan är tidigast 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gottsundaskolan nedbrunnen

Mer i ämnet