Foto: TT

Knutby Filadelfia lägger ned församlingen

Uppdaterad
Publicerad

Knutbys Filadelfiaförsamling går i graven, rapporterar tidningen Dagen. Beslutet togs av de få kvarvarande medlemmarna under söndagen.

Församlingen som grundades 1921 blev rikskänd i samband med det så kallade Knutbydramat 2004, då ett brutalt mord och mordförsök skakade hela Sverige.

Nu, 14 år senare, så har man beslutat att lägga ned församlingen. En administrativ styrelse kommer verkställa beslutet och avsluta de åtaganden som återstår, bland annat skatteinbetalningar.

– Vi beslutade att likvidera församlingen, säger en person som vill vara anonym till Dagen.

Anna Lindman som länge följt församlingen och gjort ett uppmärksammat reportage om Knutby i Uppdrag granskning, säger till SVT Nyheter Uppsala att flera tidigare medlemmar bekräftat för henne att församlingen skulle lägga ned. Det bestämdes att så skulle ske under årsmötet som hölls efter att reportaget sänts.

SVT Nyheter Uppsala har sökt församlingsledningen – som inte velat kommentera beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.