• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Advokat Henrik Jansson har varit kvinnans målsägandebiträde under rättegången. Foto: Utryckning Uppsala/Advokatfirman Berlin

”Kvinnan kommer att få bestående men”

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som skadades i yxattacken vårdas fortfarande på sjukhus. Hon kommer att få bestående men, enligt hennes advokat.

– Rehabiliteringen pågår fortfarande och den går framåt. Hon hoppas bli så pass återställd att hon kan ta hand om sina barn igen, säger advokat Henrik Jansson.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, och den nu dömde mannen har två barn tillsammans, 5 och 7 år gamla.

Under attacken fick kvinnan motta flera yxhugg mot huvud och kropp, bland annat förlorade hon ett öga.

– Vilka men det blir i övrigt är för tidigt att säga, därför finns inget skadestånd med i domen – de kraven kommer senare, säger Henrik Jansson.

Hade yrkat på livstid

Kvinnan kunde av hälsoskäl inte medverka under hela rättegången.

Henrik Jansson ska nu prata med henne om domen.

– Jag såg att det blev 18 år, men jag hade liksom åklagaren yrkat på livstid även om det är extremt ovanligt för ett mordförsök. Så vi får se om det blir ett överklagande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.