Foto: Håkan Wikström/SVT

Kvinna och barn knivskurna i Bålsta

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och en liten flicka blev vid 15.30-tiden på eftermiddagen knivskurna i Bålsta. Flickan avled vid 17:00-tiden till följd av sina skador.

Det var vid klockan 15.27 som polisen fick larm om en misshandel i Bålsta. Larmet kom från sjukvårdens larmcentral. Flera polispatruller kallades till platsen. På plats konstaterades att en kvinna och en minderårig flicka blivit knivskurna av en man i 45-årsåldern. Den knivskurna flickan avled av sina skador, uppger polisen.

En man i 45-årsåldern greps av polis på platsen. Han är misstänkt för mord och mordförsök.

Knivmordet i Bålsta

– Vi har ännu inte kunnat förhöra den misstänkte, han är inte i hörbart skick, säger Christer Nordström presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Motivet oklart

I bostaden fanns vid tillfället ytterligare två personer som enligt preliminära uppgifter blivit hotade med ett knivliknande föremål av gärningsmannen.

– I nuläget är det mycket oklara omständigheter och motiv kring händelsen. Med anledning av utredningsläget kan polisen inte lämna någon ytterligare information kring händelsen, säger Christer Nordström presstalesperson vid Uppsalapolisen.

”Ofattbart”

SVT:s reporter Håkan Wikström befann sig på platsen.

– Flera personer kommer fram och frågar polismännen vad som hänt, säger han.

Polisen bekräftar för SVT Nyheter att anhöriga är underrättade.

Vid 21-tiden uppgav polisen att den knivskadade kvinnan är kvar på sjukhuset. Skadeläget är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmordet i Bålsta

Mer i ämnet