Österbybruks kyrka är öppen mellan klockan 9 och 16 på lördagen. Foto: Niklas Hardenborg och Utryckning Uppsala

Kommunen: Tankarna går till de som drabbats

Uppdaterad
Publicerad

Kyrkan i Österbybruk håller öppet under lördagen efter att två ungdomar omkommit i en trafikolycka på fredagskvällen. Även kommunen finns på plats i kyrkan med personal för den som vill komma dit och prata.

– Tankarna går till de som är närmast de omkomna, de som drabbats hårdast, säger Lasse Karlsson som är tjänsteman i beredskap på Östhammars kommun.

På sin Facebooksida skriver kyrkan att den kommer att vara öppen mellan klockan nio på morgonen och fyra på eftermiddagen för alla som vill tända ljus och prata: ”Prästen Christer finns på plats. Vi tänker på de drabbade familjerna och ungdomarnas vänner”, skriver kyrkan.

Från kommunens sida finns personal från socialförvaltningen för att ge stöd. Även polisen är på plats i kyrkan.

– Det finns folk här om man vill komma och prata eller bara vara här en stund, säger Lasse Karlsson på Östhammars kommun, som är på plats i kyrkan och berättar att flera personer kommit dit för att tända ljus.

Många berörda

Det var under fredagskvällen som två bilar frontalkrockade utanför Österbybruk, där vägen var mycket hal. Två ungdomar, 16 och 18 år gamla, omkom och en person i den andra bilen skadades svårt.

– Det är en väldigt tragiskt, det som har hänt. Två unga personer som gått bort på det sättet. Det är många berörda, familjen, skolkamrater och vänner omkring. Det är en liten ort och många känner varandra här, säger Lasse Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.